Tänään on 03.09.2015 00:44 ja nimipäiviään viettävät: Soile, Soili, Soila ja Solveig. MOBIILIVERSIO M.UUTISVIRTA.FI

YLE: Näin hallitus aikoo ottaa biotalousratkaisut käyttöön

Ministerit Olli Rehn ja Kimmo Tiilikainen kertoivat tarkempia tietoja biotalouden kärkihankkeesta. Puu halutaan liikkeelle, ja metsätilojen sukupolvenvaihdoksiin ja perikuntien asemaan on tulossa muutoksia. Luontoihmisiä ilahduttanee uuden kansallispuiston perustaminen.

Aamulehti: Stubbin esitys: 25 miljoonaa työllisyysahdinkoon?

MTV: "Kolme uutta vastaanottokeskusta joka viikko" – grafiikka: Hurjaa kasvua turvapaikanhakijamäärässäUusi Suomi: Ankeaakin ankeampi ennuste Suomelle: ”Vaikeudet iskevät laajasti”

Raha Talousennuste Nordea alentaa Suomen talouden kasvuennusteita lähivuosille. Aiemmin Nordea ennusti kuluvalle 0,2 prosentin laskua ja ensivuodelle 1,0 prosentin kasvua kokonaistuotannolle. Nordean uuden ennusteen mukaan kuluvalla vuodella kasvu supistuu 0,3 prosenttia ja ensi vuonna ylletään vain 0,5 prosentin kasvuun.

Kaleva: Talvivaaran ex-ympäristöpäällikkö: Olin hampaaton tiikeri

Iltasanomat: Saksaan saapuu jo yli 100 pakolaista tunnissa

YLE: Viikko jatkuu pääosin poutaisessa säässä

Pohjoisesta virtaa Suomen hieman viileämpää ilmaa, Lounais-Suomeen yltää hajanaisia vesisateita.

Iltalehti: Hypo: Asuntolainojen korkoihin tulossa raju lasku

MTV: Somekeskustelu pakolaisista lähtenyt liian kovalle laukalle

Suomen Yrittäjät: Uusi tilaajavastuulaki astui voimaan – Katso keskeiset muutokset yrittäjän kannalta

Tiistaina tuli voimaan uusi tilaajavastuulaki. Jatkossa tilaaja voi tehdä sopimuksen myös verovelkaisen yrityksen kanssa. Tilaajavastuulaki on uudistunut 1. syyskuuta alkaen. Laki velvoittaa ulkopuolista työvoimaa käyttävän työn tilaajan selvittämään ennen sopimuksen solmimista että hänen sopimuskumppaninsa hoitaa lainmukaiset velvoitteensa. Lakia sovelletaan tästedes yli 9 000 euron sopimuksiin kun aiemmin se koski yli 7 500 euron sopimuksia. Lakia sovelletaan myös yli kymmenen työpäivää kestävään vuokratyöhön. Tilaajan pitää muun muassa selvittää että kumppaniyritys on merkitty ennakonperintä- työnantaja- ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Tilaaja on velvoitettu myös hankkimaan sopimuskumppanin kaupparekisteriote todistukset eläkevakuutusten ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta sekä todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus. Jos tilaajan ja alihankkijan sopimussuhdetta voidaan pitää vakiintuneena ei...

Uusi Suomi: Ministeri HS:lle: Turvapaikanhakijoita myös ”vastahakoisiin kuntiin”

Kotimaa Turvapaikanhakijat Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kertoo Helsingin Sanomille , että turvapaikanhakijoita voidaan joutua sijoittamaan myös niihin kuntiin, jotka eivät vastaanottokeskuksia halua. –Jatkossa on mahdollista sijoittaa vastaanottokeskuksia myös vastahakoisiin kuntiin. Valmiutta nostetaan nyt ja tarvittaessa toimitaan, Orpo sanoi HS:lle Forssassa.