Tänään on 02.09.2015 11:28 ja nimipäiviään viettävät: Sinikka, Sini ja Synnöve. MOBIILIVERSIO M.UUTISVIRTA.FI

Iltalehti: Hypo: Asuntolainojen korkoihin tulossa raju lasku

MTV: Somekeskustelu pakolaisista lähtenyt liian kovalle laukalleSuomen Yrittäjät: Uusi tilaajavastuulaki astui voimaan – Katso keskeiset muutokset yrittäjän kannalta

Tiistaina tuli voimaan uusi tilaajavastuulaki. Jatkossa tilaaja voi tehdä sopimuksen myös verovelkaisen yrityksen kanssa. Tilaajavastuulaki on uudistunut 1. syyskuuta alkaen. Laki velvoittaa ulkopuolista työvoimaa käyttävän työn tilaajan selvittämään ennen sopimuksen solmimista että hänen sopimuskumppaninsa hoitaa lainmukaiset velvoitteensa. Lakia sovelletaan tästedes yli 9 000 euron sopimuksiin kun aiemmin se koski yli 7 500 euron sopimuksia. Lakia sovelletaan myös yli kymmenen työpäivää kestävään vuokratyöhön. Tilaajan pitää muun muassa selvittää että kumppaniyritys on merkitty ennakonperintä- työnantaja- ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Tilaaja on velvoitettu myös hankkimaan sopimuskumppanin kaupparekisteriote todistukset eläkevakuutusten ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta sekä todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus. Jos tilaajan ja alihankkijan sopimussuhdetta voidaan pitää vakiintuneena ei...

Uusi Suomi: Ministeri HS:lle: Turvapaikanhakijoita myös ”vastahakoisiin kuntiin”

Kotimaa Turvapaikanhakijat Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) kertoo Helsingin Sanomille , että turvapaikanhakijoita voidaan joutua sijoittamaan myös niihin kuntiin, jotka eivät vastaanottokeskuksia halua. –Jatkossa on mahdollista sijoittaa vastaanottokeskuksia myös vastahakoisiin kuntiin. Valmiutta nostetaan nyt ja tarvittaessa toimitaan, Orpo sanoi HS:lle Forssassa.

Iltasanomat: Maahanmuuttoviraston ylijohtaja MTV:lle: Suomeen tarvitaan kolme uutta vastaanottokeskusta joka viikko

Uusi Suomi: Nyt tuli lista: Katso uudet sakkomaksut – ”Vähäinen roskaaminen: 100 €”

Kotimaa Uudet sakot Oikeusministeriö on julkaissut listan uusista rikesakoista. Rikesakko voidaan määrätä rikkomuksesta, josta ankarin rangaistus on sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Rikesakko voi olla suuruudeltaan 20, 40, 70, 100, 120, 140, 170 tai 200 euroa. Uusi Suomi kokosi esimerkkejä rikesakoista, jotka ovat voimassa 1.9.2015 alkaen:

YLE: Tuulipuistojen rakentaja: "Kahden kilometrin suojaraja tuulivoimalle on järjetön"

Porin kaupunki päätti eilen, että tulevaisuudessa tuulivoimaloita rakennetaan vain yli kahden kilometrin päähän asutuksesta. Päätös on paha takaisku tuulivoimayhtiöille. Sen uskotaan kaatavan useita projekteja varsinkin, jos rajoituksia asetetaan myös muissa kaupungeissa.

MTV: Kesä lukuina: Viimeksi kylmempi kesä vuonna 2008 – elokuu kesän lämpimin kuukausi

Aamulehti: Särkänniemen toimitusjohtaja vastaa kysymyksiin delfinaariosta – "Vaikea sanoa"

Kaleva: Paavi kehottaa antamaan anteeksi abortin tehneille