Tänään on 23.02.2019 14:10 ja nimipäiviään viettävät: Aslak ja Bjarne. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.UUTISVIRTA.FI
Länsiväylä:

Kasviksista uutta makua leipään – kokeile gluteenitonta kaurarieskaa, puolukkapatonkia tai pataleipää linsseillä

Julkaistu: · Päivitetty:

Tuore, itse leivottu leipä on yksinkertaisuudessaan yksi herkullisimmista ja lohdullisimmista leivonnaisista. Uutta vivahdetta leipiin saa kasviksista. Ne antavat leiville värin lisäksi makua, ja kasvisten piilottaminen leipään on helppo tapa lisätä niiden syömistä. Jos esimerkiksi pinaatille on hankala löytää riittävästi käyttötarkoituksia ruuanlaitossa, kokeile pakastepinaatin upottamista vuokaleipätaikinaan. Puolukka puolestaan antaa leipään vahvan maun, ja puolukkamehuun leivottu patonki sopii hyvin esimerkiksi kirpeän hyytelön ja vahvan makuisen juuston kanssa syötäväksi....

Avainsanat: itse helppo hankala gluteeniton antaa vahva tuore tapa puolukka maku lisätä leipä kokeilla kasvis


Uutisvirta.fi