Tänään on 22.05.2019 19:16 ja nimipäiviään viettävät: Hemminki, Hemmo ja Hemming. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.UUTISVIRTA.FI
Länsiväylä:

Hiivaton leipä on nyt todellinen hitti – näin onnistut sen leivonnassa

Julkaistu: · Päivitetty:

Hapanjuurileivonta on kasvanut ilmiöksi. Moni kokee, että hiivaton leipä on helposti sulavaa ja hyvin säilyvää, mutta parasta on leivonta itse. Kaiken ydin on toimiva juuri. Juuri on elävä mikrobien, villihiivojen ja maitohappojen sekoitus.Oman juuren voi tehdä itse. Siihen tarvitaan vettä, vehnäjauhoja ja aikaa. Juuren valmistumiseen menee kymmenisen päivää. Mitä voi leipoa? Vaaleaa leipää, tummaa leipää, ruisleipää. Pullaa, kakkua, piparkakkuja. Näkkileipää, pannukakkua, lettuja, blinejä. Aivan kaikkea mitä hiivallakin. Kolmen viljan leivällä on hyvä aloittaa...

Avainsanat: kakku itse ilmiö hyvä hitti elävä aloittaa ydin vilja vesi todellinen sekoitus pulla oman leipä


Uutisvirta.fi