Tänään on 25.08.2019 17:33 ja nimipäiviään viettävät: Loviisa, Lovisa ja Louise. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.UUTISVIRTA.FI
Helsingin Uutiset:

Hiivaton leipä on nyt todellinen hitti – näin onnistut sen leivonnassa

Julkaistu: · Päivitetty:

Hapanjuurileivonta on kasvanut ilmiöksi. Moni kokee, että hiivaton leipä on helposti sulavaa ja hyvin säilyvää, mutta parasta on leivonta itse. Kaiken ydin on toimiva juuri. Juuri on elävä mikrobien, villihiivojen ja maitohappojen sekoitus.Oman juuren voi tehdä itse. Siihen tarvitaan vettä, vehnäjauhoja ja aikaa. Juuren valmistumiseen menee kymmenisen päivää. Mitä voi leipoa? Vaaleaa leipää, tummaa leipää, ruisleipää. Pullaa, kakkua, piparkakkuja. Näkkileipää, pannukakkua, lettuja, blinejä. Aivan kaikkea mitä hiivallakin. Kolmen viljan leivällä on hyvä aloittaa...

Avainsanat: hitti elävä aloittaa kakku itse ilmiö hyvä ydin vilja vesi todellinen sekoitus pulla oman leipä


Uutisvirta.fi