Tänään on 12.11.2019 18:46 ja nimipäiviään viettävät: Virpi, Konrad ja Kurt. Käytämme EVÄSTEITÄ | MOBIILIVERSIO M.UUTISVIRTA.FI
Vantaan Sanomat:

Pho-keitolla ja banh mi -patongeilla tuot Vienamin keittiöösi – "Panos ihmiskunnan onnellisuuden puolesta"

Julkaistu: · Päivitetty:

Vietnamissa on runsas ja monipuolinen ruokakulttuuri, jossa raaka-aineiden tuoreus näkyy ja maistuu. Kaakkoisaasialaiseen tapaan ruuanlaitossa käytetään runsaasti korianteria, sitruunaruohoa, chiliä sekä soija- ja kalakastikkeita. Vietnamin ruokakulttuuri on saanut vaikutteita monesta suunnasta. Uppopaistamis- ja wokkausmenetelmät ovat lähtöisin kiinalaisilta. Mongolialaiset toivat aikanaan mieltymyksen pihviin. Tomaatti, chili ja peruna ovat tulleet todennäköisesti eurooppalaisten mukana. Ranskalaiset ovat vaikuttaneet muun muassa pho-keitossa käytettävän lihaliemen...

Avainsanat: tomaatti ruokakulttuuri ranskalainen raaka pho peruna onnellinen monipuolinen maistua korianteri ihmiskunta eurooppalainen chili aika vietnam


Uutisvirta.fi